Workshop AED en reanimatie

In deze korte workshop doet u ervaring op met reanimeren en gebruik van een AED.

In sommige situaties zijn we afhankelijk van wat we zelf kunnen en is er geen tijd om hulp van anderen af te wachten. De workshop is gericht op praktisch handelen en helpt u op een goede manier te handelen in enkele levensbedreigende situaties, tot de professionele hulpverleners het slachtoffer verder kunnen helpen.
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat omstanders niet durven om iemand in nood te gaan helpen, omdat ze niet hebben geleerd hoe dat moet. Mensen zijn bang dat ze verkeerde dingen doen en daarmee het slachtoffer meer kwaad dan goed doen. Maar iemand die niet reageert of raar gedrag vertoont, heeft onze hulp nodig. Hulp van iemand die toevallig in de buurt is. Van iemand die eerste hulp verleent, wordt niet verwacht dat dit perfecte hulp is. Een omstander is tenslotte niet voorbereid op de plotseling ernstige situatie. En toch is het belangrijk te handelen. Niets doen is erger. De workshop is geen uitgebreide training, maar hopelijk wel het duwtje in de rug om te handelen als dat nodig is!

Deze workshop wordt gegeven door EHBO Soest. Er is plaats voor 16 personen. Bij meer inschrijvingen wordt u op een reservelijst geplaatst.